|
|
|
... Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazso... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tetejére. Paprika, paradicsom... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán... |
|
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lap... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemén... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor
12,5 dkg dió (durvára vágott)
30 dióbél
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett, a vizet is hozzáadva, felolvasztjuk. Belekeverjük a tejszínt, a rumot, és sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott diót. Hideg helyre tesszük, hogy megkeményedjen a massza. Amikor már kemény, de azért ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 7,5 cm-es kör alakú lapokat vágunk a tésztából, és kibéleljük velük a kis tűzálló tortaformákat, majd mindegyikre cseresznyeszemeket teszünk. A habhoz a darabokra tört csokoládét felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. A tortaformákat sütőpapírral körbetekerjük, úgy, hogy a papírok 4 cm-rel mag... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojáss... |
|
|
|
|
|
|
|
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.
2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan bele... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehűtött fehér csokoládét lereszeljük, és meghempergetjük benne a csokoládéfagylalt gombócokat, majd ugyancsak a fóliás tálcára tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk, majd, amikor már nem túl forró, de még folyékony, a pisztáciafagylalt gombócokat egy mozdulattal megforgatjuk benne, és a fóliás tálcán fagyasztóba tesszük. Az eperfagylalt gombócokat a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkenjük lekvárral, egymásra rakjuk, és körben rákenjük a maradék lekvárt. A marcipánt összegyúrjuk a por... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
fél citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük. A narancs reszelt héját is beledolgozzuk, és kézzel kis golyókat formálunk a masszából. A csokoládét apró darabokra tördeljük, 1 kávéskanál narancslével és a vajjal vízgőzben felolvasztjuk, majd fényesre keverjük. A marcipángolyókba fogvájót szúrunk, mindegyiket félig csokiba mártjuk, majd grillrácsra tesszük, hogy száradjanak. Végül kis papírtálcákra tesszük, és mindegy... |
|
|
|
|
|
|
|
... tököt pürésre keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, héját, a gyömbért, a narancslét, és jól összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd 45 percre a fagyasztóba tesszük. A maradék cukrot felolvasztjuk, beletesszük a ribizlit, 2 perc alatt összemelegítjük, majd kihűtjük. A sorbetet hűtött poharakba adagoljuk, 20 percre ismét visszatesszük a hűtőbe, majd ribizlivel és mentalevelekkel dísz... |
|
|
|
|
|